Dream Event Centar Beograd – Beton hala

Kako izgleda organizacija krštenja? Neka prva proslava u čast deteta bude savršena

Kako izgleda organizacija krštenja - Neka prva proslava u čast deteta bude savršena hero

Jedna od prvih većih proslava koja se organizuje u detetovu čast jeste proslava krštenja, tj. slavlje koje obeležava trenutak prihvatanja vere i Svete tajne čime se dete uvodi u Hrišćanstvo.

Najvažniji obred se vrši u verskim objektima ili kod kuće, a pored sveštenog lica i kum ima važnu ulogu jer na sebe preuzima obavezu da detetu bude pravoslavni vodič i da ga njegov razvoj usmerava tako da se poštuju pravila pravoslavlja i vera kojoj pripadamo.

Iako se običaji razlikuju od mesta do mesta, proslava krštenja je nešto univerzalno što okuplja porodicu i prijatelje u dobrim željama za primanje vere i dug i zdrav život.

Zbog svoje važnosti krštenje nije uvek jednostavno organizovati, a svaki detalj se mora pažljivo isplanirati da bi sve proteklo savršeno toga dana.

Kako izgleda organizacija krštenja - Neka prva proslava u čast deteta bude savršena 1

Zbog čega se proslava krštenja deteta razlikuje od svakog drugog slavlja?

Dok se svadba organizuje uz pomoć roditelja, krštenje je najčešće proslava koju roditelji po prvi put organizuju sami. To je prvi razlog zašto se organizacija razlikuje i zašto postoji tako puno pitanja i dilema.

Dan je prepun obaveza, a mora biti prilagođen slavljeniku – najčešće bebi koja ima samo nekoliko meseci. Takav izazov na iskušenje stavlja mnoge pa je odlično kada pronađete pomoć i podršku da što više obaveza ne morate sami.

Proslava uključuje i prijatelje i porodicu, ali često i jako puno mališana što znači da zabava mora biti prilagođena i za odrasle i za decu.Često se slavi uz proslavu 1. rođendana ili posebno, ali sa nešto manje gostiju.

Kako uklopiti želje i mogućnosti i napraviti proslavu krštenja za pamćenje?

Kako izgleda organizacija krštenja - Neka prva proslava u čast deteta bude savršena 2

Sastavite raspored obaveza tokom dana krštenja

Da li je krštenje u crkvi, manastiru ili kod kuće? Ko će da prisustvuje njemu i ukoliko sati bi trebalo da se održi?

Ovo su prva pitanja, a od odgovora zavisi organizacija čitave proslave.

Imajte na umu i bebin ritam i vreme koje bi vam odgovaralo, ali i to da crkveni paroh ima svoj raspored i morate se njemu prilagoditi.

Odredite broj zvanica i kako će biti raspoređeni. Odredite ko će prisustvovati obredu krštavanja jer je najčešće to manji broj ljudi, dok na proslavu kasnije dolazi više njih. Na vreme se raspitajte o terminima i donesite odluke jer od toga zavisi rezervacija sale za proslavu krštenja i vreme pozivanja gostiju.

Rezervišite i fotografa koji će ovekovečiti ovaj važan događaj i obavezno odvojite malo vremena za umetničko slikanje sa mališanom. Ove uspomene će vam biti jako drage kada god budete prelistali album.

Kako izgleda organizacija krštenja - Neka prva proslava u čast deteta bude savršena 3

Savršen prostor za proslavu krštenja

Roditelji mališana imaju jako puno obaveza i odgovara im svako preuzimanje obaveza oko organizacije slavlja, a Event centar je najbolji način za to.

Reč je o savremenom mestu koje samo organizuje proslave različitog tipa i u stanju je da se prilagodi zahtevima svakog klijenta.

To je više od rezervacije sale jer dobijate predlog dekoracije, menia, karte sa pićima i vrste proslave. Vi odaberite koncept, a stručnjaci će se postarati da se zamišljeno i realizuje onako kako ste vi zamislili.

Prednost Event centra je i ta što je sve prilagođeno svakoj vrsti proslave pa je okruženje lepo, biće dovoljno parking mesta, a može se organizovati i veliko i malo okupljanje jer se prostor prilagođava potrebama proslave. Međutim, najbolji od najboljih nude i mogućnost proslave na otvorenom sa savršenim pogledom na reku ili neki drugi deo grada.

Ovakva organizacija je odlična za svaki tip proslave, a naročito za proslavu krštenja i proslavu povodom 1. rođendana kada roditelji zaista imaju najviše obaveza oko mališana.

Biće vam mnogo lakše, a sve će biti besprekorno organizovano od strane profesionalaca sa iskustvom. Mnogi koji odaberu ovakav način slavlja i kasnije to čine na isti način.

Kako izgleda organizacija krštenja - Neka prva proslava u čast deteta bude savršena 4

Obavezno angažujte dadilju, pomoć bake i deke ili neka vam event centar pomogne u tome

Slavljenik će se oduševiti raskošnoj dekoraciji, decom i odraslima, ali je sigurno i da će ga to dosta umoriti. Pratite njegove potrebe i organizujte se tako da u nekom trenutku ode iz sale, odmori se i napravi pauzu.

Zbog svega toga je pomoć baka i deka neophodna, a ko ne oni, onda pomoć dadilje koja će vama osloboditi vreme za druženje sa okupljenima.

U samom centru za proslavu se može organizovati i korner za decu – iznajmljivanjem babble house za sate i sate igranja dok roditelji spokojno uživaju u proslavi.

Unajmljivanje animatora i bebisitera je pažljiv detalj koji govori da ste se potrudili da čak i najmlađi gosti na krštenju uživaju i budu pod stručnim nadzorom u svojim delovima za igru.

Neka vam organizacija krštenja prođe što lakše, odredite termin, broj gostiju i pozovite Event centar koji će za vas organizovati sve ostalo i pripremiti prostor za najlepšu proslavu ovog slavlja.

×