Dream Event Centar Beograd – Beton hala

Najbolje aktivnosti za team building koje će vaši zaposleni obožavati

Najbolje aktivnosti za team building koje će vaši zaposleni obožavati hero

Team building je strana i komplikovana reč koja zapravo označava aktivnosti jednog preduzeća na poboljšanju radne atmosfere i boljeg odnosa među zaposlenima.

Reč je načinima za izgradnju timskog duha, kritičkog mišljenja, jedinstvenosti, ali i bržeg rešavanja problema.

Stvaranje bolje atmosfere se radi zbog povećanja produktivnosti radnika, bolje komunikacije među njima, bolje razumevanje upravljačkog kadra, prepoznavanje elemenata koji se mogu poboljšati, pronalaženje prostora za postavljanje viših ciljeva kompanije, a pogotovo vrednovanje radnika i timova, uz proslavu i veličanje rezultata kojim doprinose celokupnom uspehu

Metode za tako nešto se razlikuju i zavise od brojnih faktora i važno je odabrati odgovarajuću kombinaciju za najbolje rezultate. Od konkretnog cilja team buildinga će zavisiti i sama organizacija i tematika okupljanja.

Koje su to aktivnosti koje mogu da pomognu da radnici bolje sarađuju, rade efikasnije, a firma prosperira?

Najbolje aktivnosti za team building koje će vaši zaposleni obožavati 1

Kreativne radionice koje opuštaju

Jedan od čestih načina za team building jeste učestvovanje u kreativnim radionicama koje ne samo da će razviti bolje međuljudske odnose, već će ostaviti prostor za neformalnu komunikaciju i bolje razumevanje ideja drugih kolega.

Razni kursevi slikanja, vajanje gline, oblikovanje drveta, učenje starih zanata, dekupaž, pravljenje mozaika… su samo neke od aktivnosti koje će se dopasti zaposlenima.

Najbolje bi bilo kada bi svi zaposleni učestvovali u radionici jer će to obezbediti mesto za druženje, razgovor i razmenu ideja.

Svakako da muškarci neće kao prvi izbor odabrati vez ili tkanje ćilima pa je na menadžerima da pronađu najbolje programe koji se prilagođavaju svakom radniku i zainteresovaće ga za učestvovanje.

Dobra ideja je i da sami naprave poklone i razmene sa kolegama, ali je najcenjenije druženje nakon radnog vremena koje će doprineti boljim radnim odnosima.

Najbolje aktivnosti za team building koje će vaši zaposleni obožavati 2

Zanimljive igre za zaposlene

Od najobičnijih igara kakva je pantomima, „pogodi me“, šah i „neljuti se čoveče“ u prirodnoj veličini, pa do igara na otvorenom kakav je pejnt bol, traženje blaga, laser tag, escaperoom… i ove aktivnosti jačaju timski duh i poboljšavaju radnu atmosferu.

Menadžeri, pored zabave i smeha, dobijaju i jasniju sliku o odnosu među zaposlenima, da li se svi slažu, da li uvažavaju tuđa mišljenja. Ono što su zapazili mogu da prenesu na aktivnosti u kancelariji pa da drugačije organizuju rad i poboljšaju radnu atmosferu.

Cilj igara jeste razmena ideja, komunikacija i jačanje takmičarskog duhakao i jačanje timskog rada i duha pa tamo gde ne dostaje radne motivacije – tim bilding igre su odlična ideja.

Najbolje aktivnosti za team building koje će vaši zaposleni obožavati 3

Izleti za zaposlene

Srbija je zemlja sa odličnom turističkom ponudom što treba iskoristiti za vikend okupljanja i druženja zaposlenih. Vrlo često se organizuju izletničke ture u druge gradove, popularne banje, luksuzne hotele, ali i turistička mesta sa prirodnim lepotama koje oduzimaju dah.

Često se organizuju i ekskurzije u inostranstvo, a u svemu je važno odabrati destinaciju koja odgovara većini koja kreću na put. Najbolje je kada ponuda obuhvata više sadržaja pa da za svaku grupu postoji nešto interesantno. Neko voli šoping, nego obilazak istorijskih spomenika kulture, neko bi uživao u radionicama…

Čak i kada su u pitanju poslovna putovanja, nije loše da se zaposleni nagrade sa 1 ili 2 slobodna dana tako da o istom trošku imaju slobodne aktivnosti na službenom putovanju.

Sigurno je da će ovako zaposleni ostvariti prisniji odnos, više se družiti i više se uvažavati međusobno.

Najbolje aktivnosti za team building koje će vaši zaposleni obožavati 4

Svi vole zabave i proslave u event centru!

Svaki od ovih predloga za team building ima one koji sa većim ili manjim oduševljenjem učestvuju, ali kada je u pitanju zabava za zaposlene – svi je nestrpljivo očekuju!

Pošto svaka kompanija ima različit broj zaposlenih, različite ukuse i želje za korporativne proslave, najbolje je kada se obezbedi event centar koji može da se prilagodi željama klijenta i tako organizuje fenomenalnu žurku za sve radnike.

Najčešće su to koktel zabave sa barskim stolovima, kanapeima i velikim izborom pića. Muzika je tu za najveselije igrače i da podigne atmosferu, a svi zaposleni će uživati jer se slobodno kreću i razgovaraju tokom čitavog okupljanja.

Menadžeri ne treba da prave jednolične zabave pa je organizovanje i formalnih skupova često dobra ideja. Radnici će osetiti da su važni svojim vlasnicima i imaće priliku da uživaju u obimnijem obroku i odličnoj atmosferi. Dopašće im se promena i drugačije osmišljeno okupljanje u formi banketa.

Prostor za zabavu mora biti dovoljno veliki, opremljen onako kako bi to organizatori želeli, pristupačne cene i luksuznog izgleda što će ostaviti dobar utisak na sve goste.

Menadžeri ne moraju da brinu oko izbora načina za tim bilding jer tokom godine postoji dovoljno vremena za organizaciju svega što je navedeno i čak za nekoliko zabava za sve zaposlene.

Gala večera je uvek dobra opcija jer će se zaposleni osećati važno i cenjeno. Pored klasičnog usluživanja na bazi švedskog stola može se organizovati i tanjir servis (set meni), ali i familystyle način posluživanja kao „viši“ nivo usluge. Zaposleni će primetiti uložen trud i biti zahvalni na organizovanoj proslavi.

Rezultat unapređenja i poboljšanja radne atmosfere će doneti srećnije radnike i bolje rezultate, veću predanost radu i zaposlene koji na kompaniju gledaju kao na svoju drugu kuću.

×